Opening Sneekweek met de Vlootschouw Sneek

Opening Sneekweek met Vlootschouw 

De 86e Sneekweek opent op vrijdagavond 4 augustus met de Vlootschouw Sneek. Duizenden mensen langs de kant bekijken jaarlijks de presentatie van de deelnemende zeilklassen die meevaren aan de Sneekweek zeilwedstrijden. Het voorprogramma start om 19.00 uur met spetterende watersportdemonstraties en swingende muziek van de band Groove Department. Groove Department is een energieke en spetterende top-100 coverband ontstaan uit vriendengroep van negen muzikanten, met een aantal oud-Snekers. Ze treden op in binnen-en buitenland. Zo vierden ze onlangs hun 15 jarig jubileum op de Caraïben, met optredens op Aruba, Curacao en Bonaire. Met daverend enthousiasme brengt de band funky versies van recente hits en de classics van weleer. Het is onmogelijk om stil te blijven staan, want één ding is zeker: You’ve got to groove with Groove Department!


Gastschepen
Tijdens de vlootschouw varen ook altijd een aantal gastschepen mee. Natuurlijk de Boot van het jaar, de boeier Catharina met de nieuwe panschipper zal vervoeren door de grachten van Sneek, de brandweerboot, beurtschip de Johanna Jacoba en ook het Bogerman Solar Youth team, het Vikingschip, suppers, de roeivereniging en de SEFFF.
Meer informatie over het voorprogramma

 

Slotact 
Gezien de veranderende milieu regelgeving en de wet Natuurbescherming heeft de  Vlootschouwcommissie het vuurwerk vorig jaar moeten vervangen door een lasershow. Ook een dergelijke show moet voldoen aan milieu eisen in de vorm van een verplichtte ecologische toets. Hieruit is naar voren gekomen dat de lasers laag afgesteld moeten worden om het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Ondanks de spectaculaire show vorig jaar, is vastgesteld dat de show maar voor een beperkt deel van de toeschouwers zichtbaar is en dus in de Kolk niet geheel tot zijn recht komt. Na uitvoerige evaluatie en creatief denken heeft de Vlootschouwcommissie dit jaar het plan, om naast een nog steeds spetterend programma in de Kolk & de grachten, in te zetten op een upgrade van de Vlootschouw zelf. Er worden extra theateracts aan de parade van boten toegevoegd. Zo kan niet alleen het publiek in de Kolk maar ook al het publiek langs de grachten van deze verlichtte theateracts genieten. De Vlootschouw begint om 21.45 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. “Wij zien uit naar deze aangepaste opzet en hopen dat het publiek ons enthousiasme deelt” aldus Dirk van der Zee, voorzitter Vlootschouw.

 

Programma

04-08-2023

21:30 - 22:30
Kolk/grachten