Kindermiddag stadhuistuin donderdag

Kinderen vieren hun eigen feestje tijdens de Sneekweek!

Tijdens de Sneekweek vieren de kinderen hun eigen Sneekweekfeestje. De stadhuistuin zal op donderdag 10 augustus van 13.00 tot 17.00 uur het domein zijn van kinderen tot en met ongeveer twaalf jaar.

Circus Salto in piratenthema

Piraat Sander komt met zijn brutale scheepsvogel Charlie naar de stadhuistuin, waarmee hij een buikspreek-act opvoert. Ook zijn er acrobaten en jongleurs. Na afloop van de show mogen de kinderen zelf allerlei kunsten proberen zoals balanceren, diabolo, jongleren, draaiende bordjes, tonlopen en draadlopen. Kinderen kunnen verder een afwasbare glittertattoo laten zetten van een matroos, dolfijn, zeemeermin, of kapitein. Maak een foto als aandenken in de photobooth, met thema ‘maritiem’.

Fries Scheepvaartmuseum 

Het Fries Scheepvaartmuseum is ook aanwezig en onder begeleiding kun je een bootje maken, die je zelf nog kunt laten varen. Ook worden er spannende schippersverhalen verteld. En de kinderen kunnen zich ook nog uitleven op een grote stormbaan.

Kindervoorstelling

Er wordt een speciale kindervoorstelling opgevoerd, genaamd ‘Freonskip’. Deze voorstelling gaat gaat over drie matrozen die op reis gaan. In hun reis komen ze interessante dieren tegen die hen verder proberen te helpen en zorgen hoge golven voor hechte manschappen, maar hoe verankerd is de vriendschap tussen de matrozen echt? Er kan per slot van rekening maar één kapitein zijn! ‘Freonskip’ is een doldwaze voorstelling met veel muziek en humor, maar ook met een serieuze boodschap over vriendschap.

De organisatie van de Sneekweek kindermiddag is in handen van Gritta van Buren, in samenwerking met Circus Salto. “We staan de hele middag klaar om het de kinderen enorm naar hun zin te maken. Wij hebben er zin in, we hopen jullie ook!”, aldus Gritta. Het wordt vast en zeker dolle pret, deze donderdag 10 augustus.

 

Andere activiteiten voor kids tijdens de Sneekweek

8, 9, donderdag 10 augustus: Optimist on tour
dinsdag 8 augustus: Sneekweek Straattheaterfestiva

Programma

10-08-2023

13:00 - 17:00
Stadhuistuin