voorprogramma muziekoptredens en (watersport)demonstraties

De 86e Sneekweek opent op vrijdagavond 4 augustus met de Vlootschouw Sneek. Duizenden mensen langs de kant bekijken jaarlijks de presentatie van de deelnemende zeilklassen die meevaren aan de Sneekweek zeilwedstrijden. Het voorprogramma start om 19.00 uur met spetterende watersportdemonstraties en swingende muziek van de band Groove Department. Groove Department is een energieke en spetterende top-100 coverband ontstaan uit vriendengroep van negen muzikanten, met een aantal oud-Snekers. Ze treden op in binnen-en buitenland. Zo vierden ze onlangs hun 15 jarig jubileum op de Caraïben, met optredens op Aruba, Curacao en Bonaire. Met daverend enthousiasme brengt de band funky versies van recente hits en de classics van weleer. Het is onmogelijk om stil te blijven staan, want één ding is zeker: You’ve got to groove with Groove Department!

Bogerman Young Solar team 
Het Bogerman Young Solar team 2023 zal een korte demonstratie verzorgen in het voorprogramma van de vlootschouw en ook meevaren met de vloot. Tijdens het afgelopen schooljaar werken een aantal leerlingen van het technasium een aantal maanden bezig aan dit project. Ze bouwen hun eigen solarboot en voeren deze zomer diverse races in wedstrijdverband. Ze laten hun skills ook zien tijdens het voorprogramma van de Vlootschouw Sneek. De studenten van de Bogerman komen zelf toelichten hoe hun dit is vergaan.

Vikingschip 
Nog meer watersporteducatie in de vloot. Studenten van Firdes (voorheen ROC Friese Poort Sneek) werkten al een aantal jaar aan de bouw van een Vikingschip, die onlangs is te water gelaten. Dit prachtige schip is een replica van de Skuldelev 5. De boot is 14 meter lang en is gebouwd door studenten. Het hoe en het waarom van dit bijzondere Vikingschip wordt vrijdagavond 4 augustus toegelicht.

Brandweerboot
De brandweerboot kwam onlangs weer in actie tijdens de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden. Op vrijdagavond 4 augustus komt de brandweerboot weer in actie in de Vlootschouw.

Programma

04-08-2023

19:00 - 21:30
Waterpoort