Optimist on Tour & watersportactiviteiten centrum

Kinderen die altijd al eens hebben willen kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt 9 t/m 11 augustus naar Sneek tijdens de Sneekweek! Drie dagen lang kan je in het centrum gratis watersporten en leer je bovendien veel over water.

Locatie Westersingel, Theater Sneek
data 9, 10 en 11 augustus
tijd 10.00 - 17.00 uur

Programma en aanmelden

Op de dagen 9, 10 en 11 augustus kunnen kinderen zich vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis inschrijven via de website optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie, hierbij is wederom toestemming van een ouder/verzorger nodig. Elk hele uur start er een nieuwe les. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist of ga je kanovaren.

Professor in het Waterlab

Altijd al professor willen spelen? Naast Optimist on Tour kan je ook aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Je verandert ter plekke in een heuse onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren we kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Inschrijven of aanmelden ter plaatse 

Schrijf je van te voren gratis in op onze website www.optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek; maar aanmelden ter plekke kan ook.