Vervoer Sneekermeer

Pontje Paviljoen Sneekermeer
Het Starteiland, daar moet je een keer zijn geweest. Zeker in de Sneekweek om de zeilwedstrijden te bekijken! De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan 'het Kruiswater' vlakbij het Paviljoen Sneekermeer. Je kunt de auto parkeren op het  (extra) parkeerterrein van 'Het Pottenstrand', ong. 100 meter voor de pont links (afkomstig van Sneek). De pont vaart dagelijks van 08.00 - 02.00 uur in de Sneekweek (buiten de Sneekweek vaart de pont van 10.00 uur tot 22.00 uur) van en naar het Starteiland. Kosten € 2,50 voor een retourtje per persoon. 

Per fiets naar het Starteiland, Sneekermeer

Vanuit Sneek kun je ook de fiets naar het Sneekermeer. Je fietst via de prachtige wandel- en fietsroute Grienedyk in 20 minuten naar het Paviljoen, alwaar je op de pont naar het Starteiland kan stappen. De fiets parkeer je in de fietsvakken/rekken bij het vertrekpunt van de Pont. 
 

Poieszboot: extra vervoer tijdens de Sneekweek

Tijdens de Sneekweek kun je met de Poieszboot van de stad (Sneek) naar het Sneekermeer (Starteiland) en terug. De Poiesz boot vaart in 2023 van zaterdag 5 t/m donderdag 10 augustus 2023.


vertrek vanaf Sneek (1e Oosterkade):
09.00 uur
11.00 uur
13.00 uur
15.00 uur
17.00 uur

vertrek vanaf het Starteiland:
10.00 uur
12.00 uur
14.00 uur 
16.00 uur
18.00 uur 

Op zondag en op woensdag (Hardzeildag) vaart de boot af en aan. Op de overige dagen overigens wordt bij grote drukte ook overgestapt op het vol = vol = varen principe.

Sneekermeerbus

Plannen om naar de Sneekweek te gaan?  Reis dan met het openbaar vervoer! Speciaal voor deze week zetten wij de Sneekermeerbus in. Deze rijdt dagelijks tussen het busstation in Sneek en het Sneekermeer. Op het station in Sneek kun je overstappen op de trein naar Leeuwarden. Ook kun je met de bus naar Bolsward, Joure en Heerenveen (lijnen 98, 99, 199), Lemmer (lijn 42) en Balk (lijn 47).

De Sneekermeerbus rijdt van 4 tot en met 10 augustus vanaf de Prins Hendrikkade- met paar tussenstops - naar het Sneekermeer (Snitsermar) en vica versa. 

De Sneekermeerbus rijdt dagelijks in de ochtend elk half uur en in de middag zelfs elke 20 minuten. Door afsluitingen in de stad, halteert de bus na 19.00 uur niet meer vanaf het busstation. De bus vertrekt en stopt dan vanaf de Rotonde bij de Prins Hendrikkade. 

Tickets

De Sneekermeerbus kent een enkele ritprijs van 3,25 euro die je kunt betalen met je OV-chipkaart* of door een los ritkaartje te kopen bij de chauffeur. Betalen in de bus doe je (contactloos) met de PIN. 

Kijk voor meer info en de dienstregeling op www.arriva.nl/sneekweek.