Ook cultuur ontbreekt niet tijdens de Sneekweek. Naast de vele muziekoptredens op de muziekpleinen is het centrum van Sneek dinsdag 8 augustus het decor van bizarre en gekke straattheater- en muziekacts tijdens het Sneekweek Straattheaterfestival.

Sneekweek Straattheaterfestival

Dinsdag 8 augustus zijn van 13.00 t/m 17.00 uur vele bijzondere afwisselende theateracts uit binnen- en buitenland te zien op diverse locaties in het centrum van de Waterpoortstad. Elk op hun eigen ludieke manier vermaken ze het publiek van jong tot oud. Kom kijken en beleef Sneek als één groot podium van straattheaterartiesten en muzikale acts. Het Sneekweek  Straattheaterfestival is gratis toegankelijk en een uitje voor jong en oud en het hele gezin. 

Dit jaar met een echte Theatertuin op de locatie van de stadhuistuin met meerdere vaste grote voorstellingen en een doorlopende kinderactiviteit ‘Boks je Kunst’ waar zo’n honderd kinderen een eigen kunstwerk kunnen maken.

THEATERTUIN (STADHUISTUIN)

SPRINGTIME
Een dolkomische ‘over the top’ romantische komedie. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Leven zij nog lang en gelukkig?


THE FLYING ACROBATS
Een spectaculaire trampolineshow met hilarische stunts en hoge sprongen. De acrobaten beginnen met de show, maar lopen steeds tegen problemen aan.


UILI SO’S DISCO BALANCE
Gloednieuwe show van een m/v-duo uit Brazilië met luchtacrobatiek in een vijf
meter hoge mast. 


BOKS JE KUNST
Let op, kids! Kom knutselen bij Saar en Ellen en maak van allerlei recycle-materiaal een prachtige boom om als cadeautje mee naar huis te nemen. Maak de wereld een beetje mooier!

SCHAAPMARKTPLEIN

KALVERLIEFDE
Maak kennis met boer Driekus en zijn vrouw Bertha. Neem een kijkje in het leven van dit vriendelijk plattelandspaar dat acrobatische trucs nodig heeft om zichzelf en het publiek te redden uit de situaties die ze zelf veroorzaken.


DE SLEUTEL VAN HET CIRCUS
In dit circusavontuur gaat Douwe op zoek naar de hoge hoed, de snor en de jas die zijn opa, de circusdirecteur, hem heeft nagelaten. Onderweg ontmoet hij vreemde circusfiguren zoals de behendige jongleur, de sterke acrobaat, de oriëntaalse
fakir en de mysterieuze tovenaar.


LA TANIK
Girl Power. Carmela is een knotsgekke danseres, een beminnelijke acrobate en virtuoos met hoelahoeps. In haar show richt ze met een levensgevaarlijke met messen uitgeruste hoelahoep een slagveld aan onder bananen en andere onschuldige groenten.

Kalverliefde

Mobiele straattheateracts

De hele middag zullen er kriskras door het centrum van de stad mobiele acts hun performance vertonen.

BICYCLETTER
Waar deze dolkomische fanfare op een vier meter lange, zespersoons tandem verschijnt, steelt het de harten van het publiek. Van taptoe tot slapstick en met halsbrekende toeren. Je mag deze hoogst bijzondere muziekact niet missen!

DE WATERKONINGIN
Opduikend uit het Sneekermeer toont zij haar gracieuze schoonheid nu ook
aan land.

DE PIRAAT
Een echte piraat met een grote schatkist en een heel groot slot er op. Maar hij is de sleutel kwijt. Wie helpt zoeken? En… wat zit er in de schatkist?

SIMBIOSE
De Siamese tweeling Sim en Biose zijn samen één. Soms wil de één links en de ander rechts. Dan wordt er gekibbeld, gemokt en gepruild, maar altijd komen ze samen tot een mooie oplossing.

DE BELL BUTLERS
Zij maken de verbinding! Twee butlers met een dienblad en een telefoon. Trring...
voor jou… Onwetend en nieuwsgierig neem je de telefoon aan... ‘Hallo?’...

DE KAPITEIN
Kapitein Droogsloot zit vol sterke verhalen, maar pas op: voor je het weet blijk je
aangemonsterd te hebben voor zijn volgende vaart!

LINK MIECHEL
Wat sleept die rare matroos mee? ‘Wonderen’ zijn het handelsmerk
van deze zeeschuimer. Vliegensvlug verdwijnen en verschijnen munten, zweven
stukken hout, smelten touwen zich aaneen of maakt een ring een vreemde reis, en neemt hij iedereen in de boot.

NEPTUNUS
Watergod Neptunus komt aan wal en bezoekt Sneek. Vrienden noemen hem ook wel ‘Nep’. 

PIRATENORKEST
Vier losgeslagen Piraten maken er een vrolijk muzikaal feestje van.

ROLL PATROL
Met The Rolling Amazons als stoere Roll Patrol op rollerskates loopt ieder evenement op rolletjes! Het publiek komt met hun hulp niet alleen óp de juiste bestemming maar ook ín de stemming.

DE ZWANEN
Hoog boven de hoofden van het publiek drijven de gracieuze enorme
Ballonzwanen. Onder begeleiding van de Zwanentemmer en voortbewogen door de Zwanenrijders op hoge stelten draaien de zwanen sierlijk door de lucht.

PIXIE LAND
Pixie, het elfje en haar Vosje zijn op weg naar een feestje. Ze oefent vast haar liedje. Zing en dans je mee? Jij mag natuurlijk ook komen!

MUZIEK ALLER TIJDEN
De schoorsteen rookt, de tandwielen draaien en de muziek begint te spelen. Deze
stoere live zangeres brengt u ‘muziek aller tijden’ op deze rijdende tijdmachine.

Dinsdag 8 augustus
tijd: 13.00 - 17.00 uur