Watersportactiviteiten centrum

Watersportactiviteiten in centrum Sneek tijdens 86e Sneekweek
kennismaken met diverse watersportactiviteiten tijdens de Sneekweek

Komende Sneekweek kun je diverse watersportactiviteiten beleven en ervaren in het centrum van Sneek. Op maandag is het watersportdag in het centrum van Sneek met supclinics, een suptoer en de hilarische Sneekweek Rubberbootrace. Op dinsdag start het event ‘Optimist on Tour’ waarbij kinderen de grondbeginselen van het zeilen leren. Daarnaast kunnen ze kanovaren en proefjes doen in een waterlaboratorium. En op de laatste dag is het tijd voor de clean up suptour. Help mee om de grachten van Sneek al suppend schoon te maken. We sluiten deze week met een avond supertoer door het centrum van Sneek.
 

Beleef het water in Sneek!

Sneekweek Rubberbootrace in nieuw jasje

Snel naar de bel!!

Sneekweek Rubberbootrace 

Maandag 7 augustus, 15.00 uur

Op maandag 7 augustus om 15.00 uur is het weer tijd voor de Sneekweek Rubberbootrace. Al peddelend in een rubberboot strijden de deelnemers voor leuke Sneekweekprijzen en natuurlijk voor de eer. Dit jaar gaan we 'Snel naar de bel' Wie legt de route het snelste af? Dit keer gaan er een aantal boten tegelijk strijden tegen elkaar. Met maximaal 2 schippers in een (eigen) rubberboot. En als klapper van de dag gaan de snelste roeiers nog eens tegen elkaar strijden. De start is op de Westersingel bij het Theater Sneek. Leuk en hilarisch wordt het zeker weer!

Je kunt langs komen met je Rubberboot, maar je kunt je ook alvast inschrijven om een plaats te reserveren! Entree is gratis! 

 

Strijd mee voor leuke prijzen!!
Gratis deelname!

Optimist on Tour meert aan in Sneek

Optimist on Tour meert aan in Sneek

Dinsdag 8 augustus, woensdag 9 augustus, donderdag 10 augustus 2023
Tijd: 10-17.00 uur
Locatie: voor het Theater Sneek

Kinderen die altijd al eens hebben willen kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt van dinsdag 8 augustus tot en met donderdag 10 augustus naar Sneek tijdens de Sneekweek! Drie dagen lang kun je in het centrum gratis watersporten en leer je bovendien veel over water.

PROGRAMMA EN GRATIS AANMELDEN
Elke dag kunnen kinderen zich vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis inschrijven via de website optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie. Elk heel uur start er een nieuwe les. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist of ga je kanovaren. Om mee te mogen doen is wél toestemming van een ouder/verzorger nodig.

 

Kom je ook langs?
Gratis toegang voor basisschoolkinderen

Supclinics, suptoers tijdens de Sneekweek

Supclinics, suptoers Stand Up Paddling, ofwel staand op een board peddelen is helemaal van deze tijd. Lekker op het water sportief bezig zijn. Wil je kennismaken met de SUP Sport? Dat kan tijdens deze Sneekweek. Sharksups biedt de volgende supactiviteiten aan op basis van inschrijving/reservering.

Sneekweek SUPclinic (beginners)

Heb je nog nooit gesupt of wil je net die paar trucs weten waardoor je stabieler staat of sneller gaat zonder meer kracht te gebruiken? Dan is dit wat voor jou! Tijdens de beginner les leren we alle fijne kneepjes van het suppen.

Zaterdag 5 augustus, tijd 15.00 – 16.30 uur
Maandag 7 augustus, tijd: 12.00 uur – 13.30 uur

Sneekweek SUPtour door Sneek

Verken de grachten van Sneek via het water! Op 7 augustus start erom 20 uur een suptour met een duidelijke uitleg van een van de instructeurs, hierbij krijg je tips en trucs waardoor je stabiel op het board staat en je de juiste peddeltechniek tijdens de tour beheerst. Vervolgens gaan we met de groep het water op en varen we een relaxte tour door de grachten van Sneek.

Deze supactiviteiten staan op het programma van Sharksups en worden uitgevoerd door gecertificeerde instructeurs. Op basis van inschrijving & de kosten (20 euro) kun je alvast een plaats reserveren. Iedereen met een zwemdiploma kan zich inschrijven. 

Supclinics op basis van reservering

Clean up on Tour naar Sneek

Clean up on Tour naar Sneek

Donderdag 10 augustus, tijd 10-12 en 14-16 uur
Op donderdag 10 augustus komt Clean up on Tour naar Sneek. In de ochtend tussen 10.00u en 12.00u en in de middag van 14.00u tot 16.00u gaan groepen van maximaal 16 deelnemers het water op om afval te verzamelen.

Inschrijven

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich gratis voor Clean up on Tour inschrijven via de website www.cleanupontour.nl. Doe je mee aan de Clean up on Tour, deel het op je socials en tag #CleanuponTour #Waterportverbond.

 

Doe gratis mee!